Δεσποινίς αποχή

Αποχή. Η γκόμενα της εποχής. Το κορίτσι της πρώτης σελίδας. Ολα τα πρωτοσέλιδα χθες ασχολήθηκαν μαζί της. Οι μισοί Ελληνες την κράτησαν στο χέρι τους. Αποχή κι απάνω τούρλα. Τιμήθηκε! Αναδείχθηκε. Αποθεώθηκε. Βγήκε πρώτο κόμμα. Νίκησε. Παρ’ όλα αυτά, κράτησε χαμηλούς τόνους. Δεν βγήκε να πει «νικήσαμε». «Πήρα λαϊκή εντολή». Τίποτα. Ούτε καν την είδαμε. Αποχή, το κορίτσι φάντασμα. Δεν έβγαλε προεκλογικά φυλλάδια, δεν ρύπανε

με χαρτομάνι, δεν τσακώθηκε στα πάνελα και στα παράθυρα, δεν έβρισε αντιπάλους, δε μας ζάλισε με το πρόγραμμά της.
Εντελώς απρογραμμάτιστη. Κυρία. Σηκώθηκε το πρωί της Κυριακής, ήπιε το καφεδάκι της, τράβηξε τις κουρτίνες, ήλιος λαμπρός. «Πού να τρέχω τώρα», σκέφτηκε. Πήρε τηλέφωνο τους φίλους της. «Πάμε θάλασσα»; Γέμισαν οι παραλίες, γέμισαν και τα βουνά, βγήκαν όλοι στις εξοχές να την τιμήσουν. Σε ταβερνάκια και καφενεία, με ποδήλατα και πεζοπορίες. Η αποχή είναι η νέα Αγία. Να μπει στο εορτολόγιο. Απλώθηκαν οι κυριακάτικες εφημερίδες στους πάγκους, κρεμάστηκαν στα περίπτερα, η απειλή του πρωθυπουργού για εκλογές δεν τρόμαξε την αποχή. «Στην αποχή μου» σκέφτηκε και για εκδίκηση, δεν αγόρασε εφημερίδα. Βόμβες, ψευτοδιλήμματα και απειλές. Εκλογές - τεστ και «ολικές επαναφορές». Φήμες. «Το Μαξίμου έχει ήδη έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής». Σιγά, εδώ ο πρωθυπουργός είχε έτοιμα 5 διαφορετικά διαγγέλματα. Πρέπει να τα προβάριζε μέρες.
Πέρασε καλή Κυριακή η αποχή. Βολτάρισε, ήπιε φραπεδιές και πήγε νωρίς για ύπνο. Αφησε τους άλλους να ερμηνεύουν τη στάση της. Πώς, τι, γιατί. Απο ’κει που πέρδεται το γατί. Απλούστατον. Απηύδησε ο κόσμος. Σιχάθηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει εύκολα παράταξη. Δεν κάνει ο αρχηγός την παράταξη. Αντιθέτως, η παράταξη κάνει λάθος επιλογή στο θέμα του αρχηγού. Κανονικά η αποχή βρήκε πρώτη, θα έκανε κυβέρνηση, όμως οι Πυθίες της πολιτικής μασούν χαλασμένα δαφνόφυλλα.



http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=26674

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top