H Google μας “κόβει” τα άχρηστα κλικ του ποντικιού

Οι χρήστες του Google μπορούν τώρα να βλέπουν τις ιστοσελίδες που επιστρέφουν ως αποτελέσματα στις αναζητήσεις τους, ως προεπισκόπηση, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα μάταια «κλικ» του ποντικιού.
Η νέα λειτουργία “Instant Previews” είναι μικρές φωτογραφίες των ιστοσελίδων που είναι αποθηκευμένες στους servers της Google. Οι φωτογραφίες αυτές, εμφανίζονται στη χρηστική μορφή των snapshots στο δεξί μέρος της οθόνης και

μπορούν να «ανοιχτούν» εάν ο χρήστης απλά πατήσει με το μικρό μεγεθυντικό φακό που εμφανίζεται.

Η επιπρόσθετη αυτή λειτουργία καταφτάνει ένα μήνα αφού η Google λάνσαρε τα “Instant Results” όπου οι χρήστες με καλές συνδέσεις (ευρυζωνικές), μπορούσαν σχεδόν άμεσα αφού πληκτρολογούσαν την αναζήτησή τους, να λαμβάνουν τα αποτελέσματα, χωρίς τη χρήση του Enter.

Σε σχέση όμως με τα Instant Results, τα αποτελέσματα των Previews δεν είναι αυτόματα σε όλες τις αναζητήσεις και εμφανίζεται μόνο εάν ο χρήστης κάνει χρήση του μεγεθυντικού φακού. Τότε, εμφανίζονται τα αποτελέσματα του preview, που φαίνεται πως διαφέρουν από ιστότοπο σε ιστότοπο, δείχνοντας επίσης και που είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης μέσα στην ίδια τη σελίδα με «σχισμένα» τα κομμάτια που μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν, εάν αυτό που ψάχνουν είναι στο τέλος της σελίδας.

Η καινούργια αυτή λειτουργία άρχισε σήμερα και πιθανώς να είναι προσβάσιμη από όλους τους χρήστες του Google μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Αρχικά, αυτή η καινοτομία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω κινητών συσκευών, αλλά η εταιρία ήδη σκέφτεται πως θα μπορέσει να υλοποιήσει το επόμενο αυτό βήμα.

Τα previews είναι ακόμα ένα σημάδι πως η πάλη μεταξύ των μηχανών αναζήτησης θα βασιστεί σε κάτι περισσότερο από την επιφάνεια εργασίας της ίδιας της μηχανής.

Αξιόλογο είναι και το πλεονέκτημα πως σε χρήστες με πιο αργές συνδέσεις (όπως dial-up) η λειτουργία αυτή είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αφού ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει πια σελίδα θα ανοίξει, πριν καν το πράξει, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και κόπο που θα ξόδευε, φορτώνοντας αχρείαστες σελίδες που μπορεί να μην προσφέρουν τίποτα σχετικό με την αναζήτηση.

Παρόλα αυτά, τα previews δεν μπορούν ακόμα να δείξουν Flash.



http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=89867

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top