Ελληνική υπερβολή ή συνήθεια αιώνων

Δεν αναφέρομε σε αυτά που έχει κάνει το κράτος για μας ( δηλαδή τίποτα ) αλλά για την υπερβολή των Ελλήνων, σίγουρα όλοι το γνωρίζετε από πρώτο χέρι και ίσως μερικοί από εσάς να έχετε πιάσει τον εαυτό σας σε κάποιες τέτοιες στιγμές, αλλά όπως και να το πάρουμε δεν αλλάζει, ο Έλληνας έτσι είναι και έτσι θα συνεχίσει να είναι καλοπερασάκιας δηλαδή έξω από το σπίτι δίνει την εντύπωση του τύπου ότι δεν τρέχει τίποτα και μέσα στο σπίτι τον έχει κυριεύσει η μιζέρια.
Στη χώρα με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ, στη χώρα της λαμογιάς και των πλουσίων Βουλευτών δικαιολογημένα ο πολίτης διαμαρτύρεται και φωνάζει μα όμως μήπως είναι ο ίδιος άνθρωπος που το βράδυ θα πάει στο μπαράκι, στην ταβέρνα, στα μπουζούκια; Μήπως είναι ο ίδιος που ευθύνεται για το σημερινό χάλι; Μήπως είναι ο ίδιος που βρίζει τους πολιτικούς μέρα νύχτα; Αλλά και έτσι να είναι καλά κάνει, γιατί αν είσαι Έλληνας σημαίνει αυτόματα διασκέδαση και καλοπέραση πράγματα και συνήθειες δηλαδή που δεν μπορεί κάνεις να του τα κόψει.
Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα να τρελαίνει μερικούς και συγκεκριμένα τους Ευρωπαίους που αδυνατούν να καταλάβουν πως αυτοί εργάζονται όλη μέρα και η διασκέδαση τους είναι μια φορά την εβδομάδα και ο Έλληνας καθημερινά.
Όση κρίση και να έρθει όση φορολογία και να βάλει το κράτος ο ‘Έλληνας θα βρει τον τρόπο και ελιχθεί ανάλογα με τις περιστάσεις.

Εύκολο είναι να λέει κάποιος να φύγουμε να πάμε αλλού σε άλλη χώρα, αλλά ένας οικογενειάρχης με παιδιά και με τα χρόνια φορτωμένα στην πλάτη του δεν έχει και τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης σε ένα ξένο κράτος όταν μάλιστα έχει επενδύσει όλη του τη ζωή πάνω στην δική του χώρα.
Η λύση της ξενιτιάς είναι, αν είναι λύση, για τους νέους και τους ελεύθερους που στο κάτω – κάτω δεν έχουν να χάσουν και τίποτα, μα μην νομίζουν ότι εκεί θα τους τα έχουν όλα στρωμένα και θα τους πουν καλώς τον Έλληνα…ΠΕΡΑΣΤΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top