Δεν πληρώνω Διόδια, δεν πληρώνω…

Με αφορμή αυτής της νέας μορφής καρκίνου των οδικών μας δικτύων από Ιδιωτικές εταιρείες ύστερα από την απλοχεριά που είχε το κράτος να τους παραχωρήσει τα διόδια χωρίς να σκεφτεί για μια ακόμα φορά τον Έλληνα πολίτη, και χωρίς την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πρωτοφανείς οικοδομικές και περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, από την ανεξέλεγκτη δημιουργία σταθμών διοδίων.
Το θέμα έχει γίνει γνωστό από τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων, ιδίως
μετά  αντίδραση των κατοίκων της βορειανατολικής Αττικής στην τοποθετήσει διοδίων από την ιδιωτική εταιρεία << Νέα Οδός >> στις Αφίδνες.

Είναι επιλογή σας λοιπόν στο αν θέλετε να πληρώσετε διόδια ή όχι, και οι λόγοι είναι πολλοί, μερικοί από αυτούς είναι:

1) Η παράνομη κατασκευή και λειτουργία των διοδίων.
2) Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο.
3) Οι χιλιάδες λακκούβες.
4) Οι ελλιπής προειδοποιητικές πινακίδες.
5) Η απουσία ενδιάμεσου προστατευτικού στηθαίου.
6) Η χρέωση διοδίων σε κομμάτια της εθνικής με μια και μόνο λουρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, και μάλιστα χωρίς στηθαίο.
7) Τα Δεκάδες σκοτωμένα ζώα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
8) Κ.λ.π.

Εγώ θα σας πω μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν το αποφασίσετε.


1) Περιμένεις στη σειρά σου χωρίς να εκνευρίζεσαι, όσο και να προσπαθήσει να σε κρατήσει ο υπάλληλος.














2) Δεν υπογράφεις οποιοδήποτε χαρτί κι αν σου ζητηθεί.















3) Η μπάρα: αν χρειαστεί, ανοίγει με δυο απλές κινήσεις: τη σπρώχνεις προς τα εμπρός και ξεκουμπώνει ανοίγοντας μόνη της, εάν δεν γίνει αυτό, απλά την τοποθετείς στην άκρη και περνάς.








4) Αν επέμβει η αστυνομία, ( δεν έχει κανένα δικαίωμα γιατί είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών ) δίνεται τα στοιχειά σας με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν θα περάσουν στα χέρια της εταιρείας, μη ξεχάσετε να ζητήσετε τα στοιχεία του αστυνομικού οργάνου.





Ο καθένας λοιπόν έχει το δικαίωμα να μην πληρώσει διόδια, ο υπάλληλος έχει δικαίωμα να βγάλει μια εμφανή φωτογραφία της πινακίδας του οχήματος σας, χωρίς να ζητήσει οποιαδήποτε άλλο στοιχείο, και στη συνεχεία θα πρέπει να σας αφήσει να περάσετε χωρίς την οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Η τροχαία που συνήθως είναι παρούσα σε όλους τους σταθμούς, δεν μπορεί να παρέμβει, μια και μιλάμε για μια διάφορα μεταξύ ιδιωτών, άρα δεν έχει καμιά δικαιοδοσία.
Κατόπιν η εταιρεία απευθύνετε στην αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, βρίσκει τα στοιχειά του κατόχου του οχήματος και πλέον έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει το 20πλάσιο του ποσού, στέλνοντας μια βεβαίωση μη καταβολής του, την οποία και θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 15 μέρες. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση και εκεί, νομιμοποιείται να κινηθεί δικαστικά εναντίον σας, και που όμως δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα για κανέναν.

Οι πολίτες που καθημερινά περνάνε χωρίς να πληρώσουν είναι πλέον χιλιάδες και είναι αμφίβολο αν η κάθε αρμόδια εταιρεία αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά εναντίον καθενός απ’αυτούς, και αυτό γιατί οι συμβάσεις παραχώρησης απ’το Δημόσιο στις εταιρείες, σύμφωνα με καταγγελίες και αγωγές από τις κατά τόπου δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, αλλά και ύστερα από αγώνα των διαφόρων επιτροπών κατά των διοδίων για την ανάδειξη των νομικών παρατυπιών, οι συμβάσεις κρίνονται παράνομες και αντισυνταγματικές. Οι εταιρείες δεν τηρούν τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, για να μπορούν να λαμβάνουν τα κέρδη των διοδίων. Έτσι υπάρχει ο φόβος για πιθανή ήττα τους στα δικαστήρια – κάτι που θα δημιουργούσε δεδικασμένο και θα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για αυτές.

Για τους παραπάνω λόγους, ήδη εκκρεμούν τεράστια πρόστιμα προς τις συμβασιούχους εταιρείες, ενώ το Δημόσιο για την ώρα κάνει τα στραβά ματιά, επιτρέποντας τες να λειτουργούν και να εισπράττουν χωρίς πρόβλημα….

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο



Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & κατοίκων Β.Α. Αττικής
Επιτροπές κατοίκων, Πολιτών…

Περισσότερα βίντεο θα βρείτε εδώ:

περισσότερα βίντεο εδώ….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top