Αναζητώντας την ευτυχία

Ολόκληρη την ζωή τους αφιερώνουν και ψάχνουν κάποιοι αναζητώντας την ευτυχία, ψάχνουν όμως με λάθος γνώμονα γιατί σαν αρχή τους έχουν και είναι το χρήμα, ενώ δεν πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό τους ότι η ευτυχία δεν βρίσκετε εκεί αλλά δίπλα τους, στην οικογένεια τους, στους γύρο τους, και γενικά στην καθημερινότητα, η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου είναι αυτή που εκπληρώνει τις επιθυμίες του. Εξάλλου δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας.
Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από όμορφα πράγματα. Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι σαν άρχοντες, αρκεί να αξιολογήσουμε σωστά το κάθε τι, γιατί όσο ωραία και να είναι η ζωή μας δεν μπορεί να είναι και ευτυχισμένη αντίθετα μπορεί όμως να έχουμε ευτυχισμένες ημέρες, που δεν χρειάζονται και πολλά γεγονότα για να σε κάνουν ευτυχισμένο, εγώ προσωπικά αρκούμε και στο ένα.
Πάντα οι άλλοι μας φαίνονται πιο ευτυχισμένοι από εμάς αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι αν σας ζητούσαν να αλλάξετε την όλη κατάσταση, και μαζί με αυτή την προσωπικότητα που έχετε, και ότι με την αλλαγή αυτή θα γινόσασταν και εσείς ευτυχισμένος, αλήθεια θα το κάνατε;…σιγά να μην το κάνατε.

Κοίταξε τα δέντρα και τα πουλιά, κοίταξε τα σύννεφα και τα αστέρια… κι αν έχεις μάτια, θα δεις πως όλη η πλάση είναι ευτυχισμένη. Τα πάντα είναι χαρούμενα. Τα δέντρα είναι ευτυχισμένα χωρίς λόγο. Δε θα γίνουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί, ούτε θα πλουτίσουν, ούτε θα αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό. Κοίταξε τα λουλούδια -χωρίς λόγο. Είναι απίστευτο πόσο χαρούμενα είναι τα λουλούδια.

Αμφιβάλω αν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ζήσει ολόκληρη τη ζωή του χωρίς στεναχώριες. Δεν ξέρω εάν το χρήμα φέρνει την ευτυχία. Το σίγουρο είναι ότι η έλλειψή του φέρνει τη δυστυχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top