Γάλα: πηγή ζωής; ή…Θανάτου;

Αλήθεια ξανακούσατε κάτι για τα καρτέλ του ΓΑΛΑΚΤΟΣ, όχι, και γιατί να ακούσετε δηλαδή, βγήκανε, συμφωνήσανε, τα’αρπάξανε, σιωπήσανε.
Και λες τώρα εσύ ότι ταΐζεις το παιδί σου με φρέσκο Ελληνικό γάλα και καλά κάνεις και το πιστεύεις, αλλά αναρωτήθηκες ποτέ αν φτάνει το Ελληνικό γάλα να εξυπηρέτηση όλη την Ελλάδα όταν υπάρχουν πάρα πολλές Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, και όταν μάλιστα όλες αυτές θα πρέπει να παράγουν και διάφορα υποκατάστατα του γάλακτος όπως: φέτα, μυζήθρα, μανούρι,
ανθότυρο, κασέρι κ.λ.π. πάντα για Ελληνικά μιλάμε.
Νομίζω όμως ότι δεν φτάνει!! και για του λόγου του αληθές διαβάστε το παρακάτω.

ΛΑΠΟΡΔΑΣ: Ο κ. Κορωνάκης με πίεζε στο να μειώσω την ποσότητα του ελληνικού γάλακτος για να κάνουμε εισαγωγή αντίστοιχης ποσότητας από το εξωτερικό. Ο κ. Παπαδάκης, τότε αντιπρόεδρος, πείστηκε από εμένα ότι δεν πρέπει να μειώσουμε το ελληνικό γάλα. Την άποψη για το εισαγόμενο γάλα την πέρασε στον Κορωνάκη ο κ. Χατζηγεωργίου της «ΔΕΛΤΑ».

Γνωρίζετε επίσης ότι …

Αν το γάλα δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανά-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ! Οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν δικαίωμα να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανά-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5.
Από το γάλα που λήγει ούτε σταγόνα δεν πάει χαμένη. Και ξανά παστεριώνεται (γίνεται χημικά) και στην ζαχαροπλαστική διοχετεύεται και το κομμένο γάλα που φτιάχνει τα διάφορα κασέρια!
Στην Ελλάδα το 1 λίτρο γάλα περιέχει....18% γάλα, νερό και σόδα.....
Η σόδα δίνει περισσότερο βάρος στο γάλα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.
Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!
Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.
Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνητή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.
Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα». Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top