Όπου φύγει – φύγει - Έλληνα…

Από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια, οι διάφορες ανθρώπινες φυλές ήταν αναγκασμένες να μεταναστεύουν απ' τον έναν τόπο στον άλλο, προσπαθώντας να επιβιώσουν.
Σήμερα λοιπόν, μέρα με την μέρα αυξάνεται το ποσοστό ατόμων που αναζητούν εργασία στο Εξωτερικό, ενδεικτικά βέβαια είναι τα στοιχειά εκείνα που θέλουν τους νέους πτυχιούχους ανεξάρτητος ειδικότητας, σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής αυτές που σημειώνουν ιδιαίτερη ανάπτυξη είναι η Κίνα και η Κορέα.
Στα τόσα βιογραφικά που έχουν σταλεί αυτά που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρων είναι των Γιατρών και των Μηχανικών.
Την τελευταία δεκαετία έχουν φύγει από την Ελλάδα για να εργαστούν «έξω» ή έχουν παραμείνει εκεί μετά το πέρας των σπουδών τους, περισσότεροι από 550.000 Έλληνες, ενώ μεγάλος αριθμός Ελλήνων κυρίως απ' τις αγροτικές περιοχές της χώρας μας, φεύγει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και πιο πολύ στη Γερμανία, ζητώντας δουλειά στις εκεί αγορές
Και πώς να μην γίνει αυτό όταν η ανεργία στους νέους μεταξύ 15 και 24 χρονών βρίσκεται στο 29,8%.
Να δείτε που θα επαναληφθεί εκείνο που έγινε στις δεκαετίες του 1950 και 1960 όταν χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειπαν τη χώρα για τις ΗΠΑ, την Αυστραλία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Και από την άλλη έχεις την κυβέρνηση να ζητά από τους επιχειρηματίες να προσλαμβάνει άτομα με πιο χαμηλό μισθό από 700 euro που ήταν σε 590 euro.

                                      Δημοτικό τραγούδι

                     Η ξενιτιά κι ο χωρισμός η πίκρα η αγάπη
                       Τα τέσσερα ζυγίστηκαν να δουν το ποιο βαραίνει.
                     Της ξενιτιάς βαρύτερο ν’ πό όλα τα γκιντέρια.
                      Χωρίζουν μάνες και παιδιά
                    Κι η γης ανατρομάζει
                     Χωρίζουν αδέλφια καρδιακά και δέντρα ξεριζώνουν
                    Χωρίζουνε τ΄ αντρόγυνα τα πολυαγαπημένα.
                     Στον τόπο που χωρίζουνε χορτάρι δεν φυτρώνει…


"All my Posts"


2 σχόλια:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά - αφού μεχμετράγοι σας δεν αφήνουν το ένα φύλο να πλήνη εσώρουχα άλλου και τα πετάνε αντι να τα πλύνουν μα είναι τσιγκούνηδες. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά - αφού μεχμετράγοι σπηλαιοκτήνοι φουβουν μπάνιο. Φανταζόντε θα εμβολιαστούν από ολοένα μάστιγα, τύφο και χολέρας μεσω βρώμας; Γελούν βρόντα. Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Δεν βουρτσίζουν δόντια μη φύγη σμάλτος! Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω. Πως μας παριστάνεται τους Έλληνες αφού καταργήσατε την λογική του Αριστοτέλη και πήγατε πίσω στους σοφιστές. Αθηνοτυποσπιουνιές έναντι Ιάκοβο εις Λιγονέρι τιμωρούντε με ανατούρκευση Θράκης.

Unknown είπε...

Φίλε μου Λάκη όσο θυμάμαι εγώ τον εαυτών από μικρό παιδί το καμάρι του κάθε πατέρα ήταν το παιδί τους ή τα παιδιά τους να μπουν στο δημόσιο ( και με την ανοχή του εκάστοτε βουλευτή ) για μην πεινάσουν, ποτέ δεν ενδιαφερθήκανε για τον διπλανό τους ή για την Ελλάδα γενικά, πάρα μόνο για το δικό τους καλό.
Τώρα λοιπόν αφού δεν υπάρχουν τρόποι για βόλεμα προς το δημόσιο και οι θεσούλες έχουν στερέψει ( υπάρχουν και εξαιρέσεις ) η μοναδική πλέον λύση κατά πως το βλέπουν αυτοί είναι το εξωτερικό.

Λες εκεί να τους τα έχουνε όλα στρωμένα;

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top