Όλα για μια παρτίδα σκάκι

Παιχνίδι τακτικής και στρατηγικής με αντιπάλους στην σημερινή μας ιστορία, το Κράτος και εμείς.
Τα κόλπα πολλά και τα γνωρίζουν και οι δυο πολύ καλά, είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, με δυνατότητες μεγάλες και περίπλοκες που δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάνεις όλα τα ενδεχόμενα.
Με τη μόνη διάφορα ότι εμείς βρισκόμαστε σε ποιο μειονεκτική θέση γιατί απλούστατα είμαστε τα στρατιωτάκια, και αυτοί βασιλείς, βασίλισσες, αξιωματικοί ….ακόμα και στο χρώμα μας ρίχνουν τα λευκά αυτοί, τα μαύρα
εμείς, και αφού λοιπόν μας έχουν τοποθετήσει στην σκακιέρα, αρχίζει ένα παιχνίδι ύπουλο με χτυπήματα κάτω από την μέση.
Η κάθε κίνηση που κάνουμε προλαβαίνεται από μια δική τους, εκτός και αν ηθελημένα καμιά φορά την αφήνουν να περάσει έτσι.
Παιχνίδι με άρτια τεχνική κατάρτιση, φιλοσοφημένο από όλες τις πλευρές, τόσο που στο τέλος νικάνε πάντα αυτοί, όχι γιατί είναι πιο τυχεροί από μας, αλλά γιατί είναι πιο έξυπνοι.
Κάνουν επιλεκτικές κινήσεις για να αποσπάσουν την προσοχή μας, περνώντας έτσι στην επίθεση με ένα άλλο μέτρο, αυτό που είχαν προμελετήσει από την αρχή και στο τέλος το καταφέρνουν, ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιάσουν αξιωματικούς και πύργους, αρκεί να σωθεί ο Βασιλιάς.
Εδώ και λίγο καιρό ( 2009 ) έχει αρχίσει μια άλλη παρτίδα καινούργια, με περισσότερη λιτότητα με καινούργια καταδυναστευτικά μέτρα, που παίζεται όμως σε φθαρμένη σκακιέρα με κουρασμένα στρατιωτάκια.

Δεν μπήκαν στο κόπο να αλλάξουν την σκακιέρα και να ξεκουράσουν τα στρατιωτάκια, γιατί απλούστατα δεν αντιλήφθηκαν ότι αυτή τη φορά η παρτίδα είναι χαμένη – χαμένη από χέρι πριν ακόμα ξεκινήσει.


"All my Posts"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top