Μας υπενθυμίζουν την ύπαρξή τους οι Τούρκοι…


«Α
ισθητή κάνανε την παρουσία τους για μια ακόμα φορά στο Καστελόριζο οι Τούρκοι παραβιάζοντας προκλητικά τον εναέριο χώρο με αναγνωριστικά μαχητικά τύπου Φάντομ. Γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ακριτικού μας νησιού και σε ύψος τριακοσίων μέτρων μας ενθυμήσανε ξανά << τα του Οικοπέδου >> και την μελλοντική συμμετοχή τους στον εντοπισμό των υδρογονανθράκων με στάση επιμονής και διεκδίκησης.

Με την Κύπρο εδώ και χρόνια να έχει οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορά της με την Αίγυπτο το 2003, με το Λίβανο το 2007 και με το Ισραήλ το 2010, η Ελλάδα αρνείται στην οποία προσπάθεια διευθέτησης του όλου θέματος και ανέχεται τον ρυθμό της Τουρκίας που σιγοντάρει με την σειρά της στο μπαϊράκι της Αλβανίας που φωνάζει στην μη αναφορά της εδαφικής οριοθέτησης της χώρας και στην μη ύπαρξη συνόρων.

Καυτή πατάτα φαίνεται να είναι το όλο θέμα αφού κανείς Υπουργός τόσα χρόνια δεν είχε το πολιτικό σθένος να υπερασπιστεί και να οριοθετήσει επί χάρτου τα Ελληνικά σύνορα μήπως και δυσαρεστούσε τους πρωταγωνιστές της Μεσογειακής Αυτοκρατορίας.



[Ο Φουρνιώτης ]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top