Φτάνει μόνο να μην δω ξανά αυτούς…


A
ποφάσισα να αφήσω για λίγο τους ηθοποιούς της TV που διαθέτουν την φωνή τους σε πολιτικά ανδρείκελα και παρασύρουν επικρατώντας στις καθημερινές τηλεοπτικές κοκορομαχίες, θύματα της εξελιγμένης τεχνολογίας, διάφορους δήθεν και μη, αμαθείς και γνώστες, υποστηρικτές των μεν και των δε, που με λογική και σύνεση << Ελληνική >> υπομένουν σε μια μολυσμένη και απαξιωμένη κοινωνία.

Στο διπλανό δωμάτιο συνεχίζει να με κοιτάζει στα ματιά, με μια μοναδική δεξιότητα σαν εστιασμένη κάμερα στον αντικατοπτρισμό, η οθόνης του PC, λίγο πριν και με το άνοιγμά του με παρασύρει στον δημιουργημένο κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας εθελοντές και φίλους, πρόσωπα δημιουργημένα και οροθετικά.

θέλω να ανοίξει τώρα η οθόνη του υπολογιστή και να εξαφανιστεί το πλάνο απέναντί μου και η καρδιά να γεμίσει από εικόνες και μαγεία και παραστάσεις και παραμύθια και γιορτές και χρώματα και ανθρώπους ...φτάνει μόνο να μην δω ξανά αυτούς!!

Μην με ρωτάτε και μην με κοιτάξετε στα μάτια, ευελπιστώ και εύχομαι η επόμενη γενιά να μην κάνει τα λάθη που εμείς συνεχίσαμε ιστορικά και πολιτικοποιημένα σε μια λανθασμένη επένδυση, απαλλάσσοντας την εδώ και χρόνια καθεστωτική σάτιρα σε μια προσοδοφόρα και διαφορετική συνεχεία…

Προσωπική αιμοδοσία οι παλιές και νέες επιλογές των φίλων, συμμετέχουν ανεξάρτητα προκείμενου να επιτευχτεί η άρση της διεξόδου από τον λαβύρινθο της καθημερινής μου έξαρσης.



Ο Φουρνιώτης

3 σχόλια:

xristin είπε...

Ελα καλέ,μην σε παίρνει από κάτω!
Αφού εσύ είσαι που κρατάς το κλειδί(το τηλεκοντρόλ,ντε).
Στο χέρι σου είναι να το χρησιμοποιήσεις με σύνεση και να καταλάβεις τη δύναμη που διαθέτεις.

Σάββας είπε...

"Μην με ρωτάτε και μην με κοιτάξετε στα μάτια, ευελπιστώ και εύχομαι η επόμενη γενιά να μην κάνει τα λάθη που εμείς συνεχίσαμε ιστορικά και πολιτικοποιημένα σε μια λανθασμένη επένδυση, απαλλάσσοντας την εδώ και χρόνια καθεστωτική σάτιρα σε μια προσοδοφόρα και διαφορετική συνέχεια…". Φίλε Φουρνιώτη μέσα σε μόνο μια παράγραφο καταφέρνεις και αποτυπώνεις τα αίτια που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Εμείς φταίμε φίλε μου και μου αρέσει που αναφέρεις ότι δεν θέλεις να σε ρωτήσουν και να σε κοιτάξουν στα μάτια διότι δείχνεις μια μετάνοια και ντροπή που συνέβαλες κι εσύ όπως κι εγώ στο να φτάσει η χώρα μας σε αυτό το σημείο. Είναι ένα δείγμα αλλαγής νοοτροπίας...κάτι σπάνιο για τον Έλληνα. Αφού λοιπόν τα ζήσαμε όλα αυτά και αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μια τρύπα στο νερό, ας συμβουλεύσουμε την νεολαία για το πώς πρέπει από εδώ και στο εξής να συμπεριφερθεί ή αν δεν έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό να την αφήσουμε να λειτουργήσει μόνη της.

Unknown είπε...

Χριστίνα : έτσι νόμιζα και εγω αλλά ξαφνικα καταλαβα οτι δεν κρατώ πλεον το << κοντρόλ >> εδώ και χρόνια, όπως και όλοι μας πιστεύω ….-:))

Σάββα : Λυπάμαι που για τις δικές μαλακιές και το μονο που περιμένουμε πλέον ειναι να μας βρει την λυση κάποιος άλλος ( τα παιδιά μας, τους νέους γενικά, το Ν.Δ.Τ. κ.λ.π. ) να βγάλουν αυτοι το φίδι από την τρύπα, ειναι λαθος και θελω να πιστευω οτι η λυση ειναι γενικη και απο την δικη μας πλευρά, και απο τους νεους, και απο τους πιο παλιους απο μας !!! και ο θεός βοηθός...

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top