Το χθες είναι ακόμα στο σήμερα

Θα έχετε ακούσει αν όχι διαβάσει φαντάζομαι για τις δέκα πληγές του Φαραώ, όχι ότι μας νοιάζει ιδιαίτερα αλλά να, μια από αυτές νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.
Οι εφτά παχιές και εφτά ισχνές αγελάδες που είδε στο όνειρό του ο φαραώ της Αιγύπτου, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, λέγονται αγελάδες του φαραώ και οι παχιές σημαίνουν επτάχρονη περίοδο ευημερίας, πλούτου, καλοζωίας, ενώ οι ισχνές επτάχρονη περίοδο φτώχειας και στερήσεων 
Αν όμως ξαναγραφόταν πάλι στη σημερινή εποχή θα ήταν κάπως έτσι:
Οι δύο ισχνές αγελάδες… ( ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ) που είδε στο όνειρό του ο λαός της Ελλάδας, σύμφωνα με την Νέα Συνθήκη ( Δ.Ν.Τ. ), λέγονται αγελάδες του Ελληνικού λαού και σημαίνουν τριάντα επτάχρονη περίοδο φτώχειας, στερήσεων, και όσο τραβήξει.
Και ακούς τώρα εσύ ότι το 50% του παγκόσμιου πλούτου βρίσκεται στα χέρια 225 ατόμων, και την ίδια ώρα όλο και περισσότερες οικογένειας βρίσκονται στο όριο της φτώχιας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σου απλώνουν το χέρι στο φανάρι, και ένα μεγάλο ποσοστό χάνει την δουλειά του καθημερινά.
Η εγκληματικότητα αυξάνεται μέρα με την μέρα σε βαθμό απειλητικό, και μην νομίζεται ότι θα δεν αργήσει αυτή η στιγμή που θα βγαίνεις από το S/M και αντί για χρήματα θα σου παίρνουν τις σακούλες από το χέρι.
Σύμφωνα με στοιχειά της "Unicef", 6 στα 10 παιδιά ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης (κατά προσέγγιση 47 εκατομμύρια παιδιά στις χώρες του Οργανισμού ) ,13 εκατομμύρια παιδιά και 6μισι εκατομμύρια ενήλικες οδηγούνται στο θάνατο γιατί δεν έχουν να φάνε, ενώ Το 60% των Ελλήνων ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορεί να ξυπνήσουν φτωχοί.
Πρόσφατα ο κ. Πάγκαλος έκανε λάθος και είπε όλοι μαζί τα φάγαμε, συγνώμη κύριε αλλά τα φάγατε γιατί εμένα δεν με καλέσατε, ούτε βέβαια με ρωτήσατε αν μέσα σε μια νύχτα ήθελα η τυρόπιτα να πάει 375 δραχμές από 100, ούτε από 5.000 δραχμές που γέμιζα το ρεζερβουάρ στις 20.000 δραχμές, ούτε το ψωμί από 70 δραχμές σε 150 δραχμές, δεν με ρωτήσατε σε τίποτα και για τίποτα, μόνοι σας τα αποφασίσατε, μόνοι σας τα κάνατε, μόνοι σας τα φάγατε, και φυσικά μόνος σας αποκτήσατε 58 δηλωμένα ακίνητα, τα αδήλωτα πόσα να είναι άραγε;

Όσο αναφορά της παχιές αγελάδες δεν τις είδαμε και ούτε πρόκειται, εκτός και αν πάμε σε καμιά φάρμα της Μακεδονίας, όσο υπάρχουν ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top