Λόλα να ένα μήλο


 Πριν λίγα χρόνια έ… αρκετά, χμ…. εντάξει μην βαράτε πριν κάμποσα στην πρώτη δημοτικού μαθαίναμε το λόλα να ένα τόπι, μάλιστα σε πολλές παραλλαγές, Λόλα το μήλο, Λόλα το νινί και πάει λέγοντας.
Σήμερα στην πρώτη δημοτικού μαθαίνουν αυτά που μαθαίναμε εμείς στην Πέμπτη Δημοτικού, άρα αυτομάτως και με τους ρυθμούς που έχουν οι γονείς σήμερα ή πας στην εύκολη αλλά και πιο ζημιογόνα λύση το φροντιστήριο, ή ξεθάβεις όλα αυτά που είχες μάθει τότε ( ανάθεμα αν θυμάσαι και τίποτα )

και με απλές διαδικασίες και χωρίς να κάνεις εγγραφή γίνεσαι πάλι μαθητής δημοτικού, με την μόνη διάφορα ότι για συμμαθητή θα έχεις το παιδί σου.
Μην το βλέπεται έτσι είναι μια ευκαιρία να ακονίσεις το μυαλό σου, γιατί το κράτος σε συμπονάει, σε σκέφτεται, και εσένα και το παιδί σου, είναι λέει μια από τις πολλές προσπάθειες που κάνει για να φτιάξει μια υγειές παιδεία, που το παιδί θα κάνει τα μαθήματα του στην τάξη, και θα πηγαίνει σπίτι του διαβασμένο, έτσι εσύ σαν γονιός θα έχεις περισσότερο χρόνο, και η τσέπη σου θα είναι πιο γεμάτη.

Αυτό βέβαια δεν το καταφέρανε μέχρι τώρα, αλλά τώρα είναι αποφασισμένοι και ήδη οι προσπάθειες τους φαίνονται χρόνο με το χρόνο, με το να φορτώνεις το παιδί σου με δέκα κιλά βιβλία κάθε μέρα ( και που τα περισσότερα παιδιά έχουν προβλήματα σκολίωσης και πόνους στη μέση ) και να σε αναγκάζει να το στείλεις στο φροντιστήριο, κάτι που πάλι βέβαια θα έκανες αλλά σε πιο μεγάλη ηλικία, και δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που ο ίδιος δάσκαλος ή καθηγητής το απόγευμα παραδίδει ιδιαίτερα στο σπίτι, γιατί; Μην πάει το μυαλό στο πονηρό, απλά για να εξηγήσει ότι δεν πρόλαβε μέσα στην τάξη.
Τώρα τα παιδιά λέει γενιούνται πιο έξυπνα από τότε και πρέπει να μάθουν πιο πολλά, δηλαδή εμείς γεννηθήκαμε χαζοί; και απλά το μόνο που μπορούσαμε να μάθουμε ήταν να παίζουμε με το τόπι της Λόλας;
Εκείνη την εποχή φροντιστήρια δεν είχαμε αλλά δεν θυμάμαι και κανέναν να απέτυχε στη ζωή του, και Γιατροί γίνανε, και δικηγόροι, και σε τεχνικές σχολές πήγανε, ίσως να έφταιγε το τόπι φαίνεται.
Άκουσα τον κ. Σαμαρά να λέει ότι τα έξοδα μιας μικρομεσαίας οικογένειας είναι περίπου 2.500 euro, χωρίς τα τσιγάρα, τις διακοπές, και την διασκέδαση, και ρωτώ τώρα εγώ, αν βγείτε πάλι στην εξουσία κ. Σαμαρά ο κατώτερος μισθός του εργαζομένου οικογενειάρχη με παιδιά θα είναι 3.000 euro; Και ποτέ θα δοθούν αυτά; Αμέσως αφού βγείτε; ή σε πάροδο χρόνου;


"All my Posts"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top