Χαρούπια και Βελανίδια θα μας αναγκάσουν να τρώμε σε λίγο


«Ξ
εδιπλώθηκε και φέτος το γιορτινό πνεύμα στη Αθήνα με πρώτη την συμμετοχή αλληλεγγύης και το ντενεκεδένιο στόλισμα της Πλατειάς Συντάγματος με λύσεις δημιουργικές και πρωτοπόρες στέλνοντας έτσι τα δικά του ελπιδοφόρα μηνύματα ο Δήμος Αθηναίων.

Χριστουγεννιάτικα σχέδια υψηλών προδιαγραφών, με την φαντασία να καλπάζει στο καλωσόρισμα των γεύσεων ενώ μηνύματα αλληλεγγύης στέλνουν από το απέναντι πεζοδρόμιο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι διάφοροι αισιόδοξοι με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και εδέσματα με λίγα λιπαρά.

Με λαμπερές φωταγωγήσεις και χαρμόσυνες μουσικές προσπαθεί να δελεάσει η ατμόσφαιρα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα το πολυπληθές μεν αλλά ασθενές και ανήμπορο οικονομικά κοινό που αρκείται στην εικονική αγοραστική πραγματικότητα. και μόνο.

Και ενώ το ζωνάρι σφίγγει για μια ακόμα χρονιά πολεμώντας για την χαμένη δημοσιονομική αναπροσαρμογή και την παρέα της, σε κατοχικές συνταγές βλέπουν την έξοδο από την κρίση οι Έλληνες αφού μέρα με την ημέρα ανεβαίνουν οι πωλήσεις των χύμα και χωρίς φίρμα καταναλωτικών προϊόντων.

Κέικ Χαρουπιού

1 Φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως όλυρα [πρόστιμο άλεσμα] /
-1 / 3 φλιτζάνι αλεύρι χαρουπιού /
-2 Λάδι από κουκούτσια σταφυλιού κ.σ. /
-4 Γρ. Stevia σκόνη [4packets] /
-1 Χαρουπόμελο κ.σ. /
-2 Γιαούρτι σόγιας tbsp /
-1 / 3 φλιτζάνι γάλα σόγιας 1 κουταλάκι ξύδι /
-1 / 2 κ.γ. βανιλια /
-1 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ /
-Πρέζα αλάτι θάλασσα /

Επικάλυψη
-3 Χαρουπόμελο κ.σ. /
-4 Γιαούρτι σόγιας tbsp /
-2 Γρ. stevia /

Συνδυάστε το αλεύρι, τα βακκίνια, το αλάτι, χαρουπιές σκόνη και το μπέικιν πάουντερ με ένα σύρμα. Προσθέστε το ξίδι για να το γάλα σόγιας και αφήστε το να πήζω [περίπου 5 λεπτά]. Συνδυάστε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ρίξτε το στο μίγμα αλεύρι μαζί με το γάλα σόγιας. Με μια σπάτουλα πάντα μίγμα μαζί ακριβώς μέχρι συνδυασμένος. Ρίχνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά [ή μέχρι ένα μαχαίρι παρεμβάλλεται έρχεται καθαρίσει έξω] σε 180C. Αφήστε το να κρυώσει. Κάντε το κάλυμμα από το χτύπημα μαζί το σιρόπι, το γιαούρτι σόγιας και stevia και διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν σας εξυπηρετήσει, περιχύστε το κέικ με τη σάλτσα!

Για 8 μερίδες

[Ο Φουρνιώτης ]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top