Αρκεί μόνο η ντομπροσύνη στην φιλία;


«Α
κούγετε σαν λέξη επαναστατική μα μόνο μπέσα και φιλότιμο μπορεί να κρύβει. Λέξη που βγήκε στον δρόμο και που δεν έχει καμιά σχέση με την προδοσία και την μπαγαποντιά. Λέξη λεβέντικη που μόνο θάρρος και ειλικρίνεια την διακατέχει.

Πρέπει βέβαια σε μια φιλία να κάνεις και τις σωστές επιλογές ανεξαρτήτως το χρώμα, το φύλο και την ηλικία, που μαζί με τις θετικές εκτιμήσεις και τις καταλληλότερες κινήσεις που εσύ γνωρίζεις, θα νιώσεις αργότερα την εκτίμηση και την απολαβή των δεδομένων σου.

Κινήσεις χωρίς ιδιαίτερες δικαιολογίες και διάφορα τερτίπια που υπονομεύουν μια τέτοια κατάσταση και που όλα αυτά συμβάλουν στο να αντιστραφεί το κλίμα που έφτιαξες, απαλλαγμένο από εγωισμούς και πρόχειρα συμπεράσματα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φλερτάρεις με την πλευρά των αδέσποτων και μοναχικών.

Για κάθε άνθρωπο υπάρχει και ένας τουλάχιστον φίλος ανεξάρτητα αν το πιστεύει η όχι, ένα πλεονέκτημα που εκτιμούμε και που δεν θέλουμε να χάσουμε αδιαφορώντας για την γνώμη του κόσμου. Η λέξη « Φίλος » είναι πολύ βαθιά έννοια, έως ψεύτικη. Ο Φίλος σου στέκεται στις δύσκολες στιγμές, σε υποστηρίζει και σου φτιάχνει το κέφι. Αυτός που δεν σε κοροϊδεύει και σε έχει πάνω απ'ολα.

Η φιλία κερδίζετε και αντέχει στον χρόνο σαν ένα καλό κρασί.
Αν βρεις ένα λάθος στο φίλο σου πες το χαμηλόφωνα, αν όμως θέλεις να του επαινέσεις, καν' το φωναχτά.

Αλήθεια υπάρχει στις μέρες μας η Φιλία;




[Ο Φουρνιώτης ]

5 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Πολύ σωστό ερώτημα. Υπάρχει;;; Ετσι που καταντησε ο κοσμος, ποιος ξερει ... Παντου συμφεροντα, κακιες, πονηριες, ζηλιες... Αλλα δε γίνεται η φιλία πιστεύω υπήρχε υπάρχει και ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ... Δε θελω να πιστευω οτι θα χαθει κι αυτη η αξία...

Unknown είπε...

Η φιλία παιζει σημαντικο ρολο στη ζωη μας όταν υπάρχει. Είναι μια σχέση που επιβιώνει στις δοκιμασίες του χρόνου.

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα!
Γράφεις: "Η λέξη «Φίλος» είναι πολύ βαθιά έννοια, έως ψεύτικη"
Γράφω:"Η λέξη «Φίλος» είναι ουτοπία"

Unknown είπε...

Chrisgio (ου-τόπος)δηλαδη, εξωπραγματικό και ανεφικτο

Καλησπερα

spithass είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top