H Tέλεια Oικογένεια

Δεν υπάρχει η τέλεια οικογένεια, κάθε οικογένεια έχει τα δυνατά της σημεία, αλλά και τις αδυναμίες της, τα προβλήματα και τις προκλήσεις της.
Και ξαφνικά γίνατε γονείς, ίσως γιατί είχε έρθει η ώρα, ίσως γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, ακόμα και για τους δικούς σας λόγους σωστούς ή λάθους.
Ανατρέφεται λοιπόν τα παιδιά σας με τους σωστούς για σας τρόπους, και διαμορφώνετε έτσι το δικό τους μέλλον.

Γιατρός θα γίνεις, εσύ Δικηγόρος, έχουμε ένα μαγαζί και εσύ πας στην Αθήνα; Ανάλογα λοιπόν με το επάγγελμα των γονιών στις περισσότερες περιπτώσεις, στήνετε και η παγίδα.
Σου αρέσει αυτό που κάνεις; Μα αυτό ήθελα να κάνω πάντα. Ποιον κοροϊδεύεις; Τους γονείς σου η εσένα.
Και κάποιοι βγαίνουν από αυτό το καλούπι και κάνουν την δική τους επανάσταση, κάποιοι τα καταφέρνουν μα κάποιοι άλλη ξαναγυρίσουν πίσω << θα μείνω, αλλά τα όνειρά μου είναι διαφορετικά από τα δικά σας >> δεν μπορούν να το παραδεχτούν γιατί πάρα πολύ δύσκολο.
Άλλη πάλι δεν έχουν όνειρα ή δεν τα ανακάλυψαν ποτέ υιοθέτησαν τα όνειρα των γονιών.
Στην εφηβεία, που όλα είναι άνω κάτω, αποφασίζουμε όλο μας το μέλλον (ή έτσι πιστεύουμε). Οπότε μιας και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, διαλέγουμε την εύκολη λύση: "Εσύ τι πιστεύεις μπαμπά/μαμά; Τι λες να κάνω όταν μεγαλώσω;
Πιστεύω τέλος ότι το πώς βοηθάμε το παιδί μας εξαρτάται σήμερα μόνο από τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε στοχεύοντας να πάρει τα καλύτερα χαρτιά από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με πιθανότερη τη μετανάστευση, παρά να ενταχθεί στη γενιά των 700 ευρώ μετά από σπουδές.

Οι σωματικές πληγές μπορούν να επουλωθούν και να περάσουν, οι ψυχολογικοί τραυματισμοί όμως διαρκούν για όλη τη ζωή.



"All my Posts"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας για όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.

 
back to top